Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigcercós creu que amb 15.000 milions d’euros per a totes les comunitats ‘no n’hi ha ni per començar’

|

- Publicitat -

En aquest sentit, Puigcercós ha afirmat que Catalunya representa ‘un model a seguir per a nacions sense estat com Escòcia o Gal·les per com s’ha avançat en la normalització lingüística de la llengua catalana i la promoció que se n’ha fet amb mitjans de comunicació públics propis’. Puigcercós també s’ha reunit Xavier Solano i ha felicitat els representants de la delegació del Govern a la capital britànica ‘per l’excel·lent tasca que estan duent a terme’.

Per altra banda, la trobada ha servit perquè Oriol Junqueras, exposés el paper que Esquerra vol desenvolupar en els propers anys al Parlament Europeu, sobretot en defensa de la llengua catalana. ‘Heu de saber’, ha dit Junqueras a la premsa britànica present a la trobada, que ‘els eurodiputats catalans hem de defensar la llengua minoritària més parlada d’Europa, emprada per 11 milions d’europeus’.

Publicitat

La delegació d’Esquerra, que es completava amb la presència de la secretària de Política Internacional, Marta Rovira, i del secretari d’Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, també ha visitat la delegació del Govern a Londres, on els ha rebut el delegat, Xavier Solano.

Puigcercós ha felicitat Solano i l’equip de la delegació ‘per l’excel·lent tasca que esteu duent a terme’.

A preguntes de la premsa catalana acreditada al Regne Unit sobre l’aportació que hauria de fer l’Estat al sistema de finançament pel conjunt de les comunitats autònomes, el president d’Esquerra ha contestat ‘no n’hi ha ni per començar’, referint-se a la hipotètica xifra de 15.000 milions d’euros.

‘Els catalans que estan residint en aquests moments a Londres són prop de 10.000’, ha dit el president d’Esquerra, i ‘és bo que aquests catalans actuïn com a ambaixadors del nostre país, que s’organitzin amb entitats com Catalans UK, i que utilitzin el suport governamental de la delegació per donar a conèixer Catalunya en una ciutat i un país tant important a nivell internacional com és la Anglaterra i la Gran Bretanya’.

Finalment i abans de dirigir-se a fer la conferència ‘Pròxima estació: Europa’, la delegació d’Esquerra ha visitat la Queen Mary University, on han estat rebuts pel professor i investigador sènior de la London School of Economics and Political Science, Joan Costa-i-Font.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut