Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Escissió a Ciudadanos

L’afany de Ciudadanos d’estar a tot arreu ha provocat situacions rocambolesques com la que s’ha viscut a Múrcia. Prop de 50 militants del partit d’Albert Rivera s’han donat de baixa i n’han fundat un altre en qüestió d’una setmana aprofitant una plataforma existent des de 2010. El motiu? Quan els pocs afiliats al partit ja tenien clar que podrien escollir la seva llista per a les eleccions municipals i autonòmiques murcianes, una allau de membres d’UPyD que s’escapaven de la debacle magenta van ‘envair’ el partit i els han apartat.

Redacció
Redacció 28/04/2015

Es comença a apagar “l'esperança de regeneració” de C's

En un comunicat dirigit a Albert Rivera, es mostren “indignats per l’assalt als òrgans de direcció i a les candidatures d’exmembres d’UPyD en una maniobra orquestrada”. A més, diuen que han intentat ser emparats pel Comitè de Garanties i altres òrgans de control de la formació però no ha funcionat. “Busquem transparència, il·lusió i cares noves, però lamentablement tot el contrari ha passat i està passant a Ciudadanos a la Regió de Múrcia”, diu el comunicat. “S’ha apagat l’esperança de regeneració que tanta il·lusió ens va fer afiliar-nos a Ciudadanos mesos enrere”, destaquen decebuts.

Risc de morir d'èxit

El partit d’exmilitants de la formació ‘taronja’ es dirà Ciudadanos de Centro Democrático (CCD) i estarà encapçalat per Felipe Cervantes, candidat a la presidència de la comunitat autònoma, i Esther García, alcaldable per Múrcia. Aquest és un dels fracassos en el procés d’expansió que s’ha d’apuntar Rivera, ja que CCD també es presenta en solitari a alguns pobles del País Valencià i de la Meseta, com Valladolid. Pel líder taronja això és per ara un problema menor, però les friccions entre ‘paracaigudistes’ que s’apunten a la formació perquè és la que està de moda pot arribar a fer morir d’èxit Ciudadanos abans d’acabar la cursa per arribar a La Moncloa.