Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Es prepara un servei de localització per a persones malaltes d’Alzheimer

|

- Publicitat -

Fins ara aquest era un servei privat, al qual s’hi havien acollit una quarantena de persones. El cost era d’uns 45 euros mensuals. A partir d’ara, els preus amb finançament públic es redueixen a la meitat. Així, l’alta és de 15 euros, la quota és de 20,5 euros mensuals o bé de 22 euros si també se sol·licita el servei web. D’aquesta manera, Catalunya es converteix amb la primera comunitat de l’Estat que disposa de finançament públic per aquest servei.

El fet que aquest 2009 només puguin accedir 551 persones respon al pressupost disponible, segons ha explicat la consellera d’Acció Social, Carme Capdevila. L’objectiu, però, és que el servei es pugui ampliar a moltes més persones durant els pròxims anys.

Publicitat

El servei pot ser apte per a persones que pateixen qualsevol demència, però en principi s’ha decidit utilitzar-lo per a malalts d’Alzheimer en fase inicial o lleus. De fet, actualment a Catalunya hi ha unes 75.000 persones majors de 70 anys amb demència, 51.000 de les quals pateixen símptomes d’Alzheimer.

Concretament, aquest servei permet a la família o el cuidador tenir constància dels moviments de la persona malalta. Això és possible a partir del Centre de Coordinació de la Creu Roja, el servei d’atenció a través del web- d’accés personal i restringit- i dels serveis SMS o MMS per a telèfons multimèdia. Capdevila ha valorat que amb aquest sistema es posen les noves tecnologies al servei de les persones.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut