Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC veu ‘prou indicis’ de finançament irregular de CDC en l’informe de l’Oficina Antifrau

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha afirmat aquest dilluns que l’informe de conclusions de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) sobre la comissió d’investigació parlamentària del cas Palau demostren que hi ha ‘prou indicis’ que demostrarien el finançament irregular de CDC. Per Ridao, si bé l’informe de l’OAC ‘ni afirma ni descarta’ el cas de finançament irregular de CDC, per Ridao ‘demostra que CiU no té les mans lliures’. És més, ha considerat que els ‘indicis’ que aporta l’OAC poden ser ‘rellevants’ per a la investigació judicial. ERC ultima amb els socis del tripartit les conclusions que votarà aquest dimarts la comissió d’investigació parlamentària.

Redacció
Redacció 26/07/2010

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d’ERC, Ridao ha assegurat que els ‘indicis’ de desviació de fons del Palau de la Música cap a CDC que es desprenen de l’informe de l’OAC són de prou importància com perquè més enllà de les conclusions de l’OAC sigui la justícia qui determini les resolucions.

Per Ridao, ‘les conclusions de l’OAC demostren que CiU no té les mans lliures’ i ‘diu clarament que hi ha elements de convicció’, a partir dels testimonis que han comparegut al Parlament i de la documentació lliurada, que ‘hi ha prou indicis que poden ser rellevants des del punt de vista judicial de la utilització barroera del Palau de la Música per part dels seus antics gestors per donar cobertura a algunes forces polítiques a través de fluxos irregulars, fins i tot de finançament irregular’ per ‘desviar fons cap a forces polítiques’

Això sí, ha deixat ben clar que no tocava a l’OAC ‘jutjar’ el cas, sinó limitar-se a ‘evidenciar que hi ha prou indicis’ perquè la justícia pugui actuar. Pel que fa a les conclusions, ha explicat que ultima amb els seus socis del tripartit textos per proposar mesures de millora de la fiscalització que ha de fer la Sindicatura de Comptes i el Protectorat de Fundacions dels consorcis i fundacions que reben diners públics; reformes del marc legal per controlar millor els conflictes d’interessos; impulsar la reforma de la llei de finançament de partits per prohibir que cap empresa que treballa per l’administració pugui donar diners a partits per evitar ‘tràfic d’influències’ i donar el ‘màxim impuls’ a la transparència. Ridao no exclou la possibilitat de consensuar també amb l’oposició alguna de les conclusions.