Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC veu ‘innecessaris’ elements que perjudiquin el debat de la Llei d’educació

El parlamentari d’ERC Josep Maria Freixanet ha manifestat aquest dimecres que no són ara necessaris en aquest moment de tramitació de la Llei d’educació ‘masses elements que puguin perjudicar el bon debat, acord i consens que volem els grups parlamentaris’. Així s’ha manifestat després de donar-se a conèixer la proposta d’Educació d’avançar l’inici del curs escolar una setmana, a l’entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer. Així mateix, ha declarat que ‘no es pot improvisar un calendari sense que hi hagi un acord que vagi més enllà de la comunitat educativa’ abans del pròxim curs.

Redacció
Redacció 04/02/2009

‘És important que empresariat, famílies i ajuntaments siguin corresponsables d’aquest tema’, ha manifestat en declaracions als passadissos del Parlament. En aquest context, ha dit que ‘és un debat que el Pacte Nacional per a l’Educació deia que s’havia d’afrontar’. ‘S’ha de fer en un debat serè de tota la comunitat educativa i del món empresarial’, ha dit.

‘Aquests debats surten de forma periòdica’, ha ressaltat, al temps que ha dit que creu que el tema del calendari escolar ‘no ha d’enterbolir el debat de la Llei d’educació’. No obstant això, ha apuntat que no és necessari en aquest moment de tramitació de la no d’educació masses elements que puguin perjudicar el bon debat, acord i consens que volen els grups parlamentaris’.

‘Estem oberts a parlar de tot’, ha declarat Freixanet. En aquest context, ha insistit en què ‘l’important és que hi ha d’haver un acord entre el món empresarial, el laboral i sindical, les famílies i els ajuntaments’. ‘S’ha de veure quines possibilitats tindran les famílies perquè s’atenguin als seus fills’, ha afegit.

‘Els partits polítics no teníem una concreció del tema, però ja que és un acord del Pacte Nacional per a l’Educació el Departament d’Educació és qui ho ha de tirar endavant’, ha apuntat. ‘Tenia alguna informació d’això com alcalde’, ha admès Freixanet.

Així mateix, ha manifestat que aquest nou calendari ha de fer formar part d’un reglament i no ha de figurar necessàriament a la Llei d’educació.