Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

En marxa la tercera fira ‘Come & See’ per exportar les creacions catalanes al món

Sol Picó, La Fura dels Baus, Jordi Cortès, Pepa Plana o la companyia del Tricicle són alguns dels artistes que durant els dies 19, 20 i 21 de juliol exhibiran a programadors de tot el món les seves propostes creatives al TNC. La cita s’anomena ‘Come & See‘ i és una mostra de showcases, petits fragments de les obres, dedicada únicament a professionals del sector. Amb una trentena d’actuacions i més de dos-cents programadors acreditats de tot el món, la tercera edició del Mercat Internacional d’Arts Escèniques Catalanes es consolida a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i exportar les iniciatives escèniques catalanes a la resta del món.

Redacció
Redacció 20/07/2010

Barcelona com a marc urbà, un teatre amb tres sales com és el TNC i la dedicació exclusiva al sector professional són les tres cartes que juga el Mercat Internacional d’Arts Escèniques per convertir-se en una cita rellevant per a tots el programadors del món.

Creat l’any 2006 per CIATRE, l’associació de companyies de teatre professional de Catalunya, el mercat va néixer amb la voluntat de donar a conèixer la creació de les companyies de teatre del principat arreu del món.

Per fer-ho es programen una trentena de petits passis gràfics destinats als programadors o agents internacionals a més d’establir reunions ‘face to face’ entre les companyies i els possibles compradors, o fer itineraris creatius per la ciutat.

El Mercat esta obert a qualsevol disciplina escènica i inclou els espectacles de carrer. L’ideari de la mostra, tal com l’ha explicat Anna Rosa Cisquella, presidenta de CIATRE, consisteix en evitar que els artistes ‘es tanquin en els seus ghettos creatius’ i les produccions catalanes puguin veure’s arreu del món.

El ‘Come & See’ està finançat per l’ICIC, Institut Català de les Indústries Culturals, i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i de l’ICUB, l’Institut de Cultura de Barcelona.