Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

En català, si us plau!

|

- Publicitat -

Molt sovint ens fem ressò de campanyes i iniciatives que promouen l’ús del català. Avui volem recollir-ne una que fa molt de temps que està en marxa i que encara no ha aconseguit el seu objectiu: aconseguir que el Diari de Terrassa dediqui més espai a informacions elaborades en la llengua pròpia del país. Segons el web de la campanya, on s’hi pot trobar més informació, ja s’hi han adherit 5.000 persones i més de 30 entitats de la ciutat.

Entre les 5.000 persones adherides hi podem trobar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2005, Feliu Formosa; el senador d’ERC, Miquel Bofill; el diputat de CiU, Josep Rull; el president de CECOT, Antoni Abad; el dibuixant Miquel Ferreres; així com els periodistes Salvador Cot i Xavi Coral.

Publicitat

Com bé recull el Diari de Terrassa al seu web (amb domini .es), la premsa comarcal compleix una funció molt important ‘com a eina perquè el ciutadà conegui el seu entorn més pròxim i per potenciar la relació amb la seva comunitat’, és lamentable que això no pugui fer-se en la llengua pròpia. A més, com es recull en la campanya, és del tot incoherent que una publicació escrita pràcticament en la seva totalitat en castellà porti la capçalera en català i amb lletres ben visibles: DIARI DE TERRASSA, ‘El Diari’.

Des del directe!cat animem als companys de Terrassa a continuar treballant perquè el seu diari més pròxim parli en la seva llengua, i animem al Diari de Terrassa a fer el salt.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut