Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

En català, si us plau!

Molt sovint ens fem ressò de campanyes i iniciatives que promouen l’ús del català. Avui volem recollir-ne una que fa molt de temps que està en marxa i que encara […]

Redacció
Redacció 15/09/2009

Molt sovint ens fem ressò de campanyes i iniciatives que promouen l’ús del català. Avui volem recollir-ne una que fa molt de temps que està en marxa i que encara no ha aconseguit el seu objectiu: aconseguir que el Diari de Terrassa dediqui més espai a informacions elaborades en la llengua pròpia del país. Segons el web de la campanya, on s’hi pot trobar més informació, ja s’hi han adherit 5.000 persones i més de 30 entitats de la ciutat.

Entre les 5.000 persones adherides hi podem trobar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2005, Feliu Formosa; el senador d’ERC, Miquel Bofill; el diputat de CiU, Josep Rull; el president de CECOT, Antoni Abad; el dibuixant Miquel Ferreres; així com els periodistes Salvador Cot i Xavi Coral.

Com bé recull el Diari de Terrassa al seu web (amb domini .es), la premsa comarcal compleix una funció molt important ‘com a eina perquè el ciutadà conegui el seu entorn més pròxim i per potenciar la relació amb la seva comunitat’, és lamentable que això no pugui fer-se en la llengua pròpia. A més, com es recull en la campanya, és del tot incoherent que una publicació escrita pràcticament en la seva totalitat en castellà porti la capçalera en català i amb lletres ben visibles: DIARI DE TERRASSA, ‘El Diari’.

Des del directe!cat animem als companys de Terrassa a continuar treballant perquè el seu diari més pròxim parli en la seva llengua, i animem al Diari de Terrassa a fer el salt.

Relacionats