Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els Xicots de Vilafranca són agredits en un acte reivindicatiu a la Catalunya Nord

Diversos membres de la colla castellera d’Els Xicots de Vilafranca van ser agredits el passat dissabte mentre dormien al camp de futbol de la localitat de Baó, a la Catalunya Nord. Els agressors eren una vintena de joves amb evident estat d’embriaguesa que van irrompre al camp de futbol on es trobaven diversos membres de la colla de Vilafranca per participar en els actes d’IdentiCAT, la mostra de la cultura catalana a la Catalunya Nord.

Redacció
Redacció 06/07/2010

Algun dels membres de la colla castellera descansaven a les tendes de campanya habilitades al camp de futbol de la localitat de Baó quan una vintena de joves van entrar a les instal•lacions i els van agredir amb el resultat de tres ferits lleus. Segons un comunicat d’Els Xicots de Vilafranca, els responsables de les agressions van atacar majoritàriament a nens i pares amb una actitud ‘d’extrema violència i feixista’ i sense miraments ni contemplacions. Els agressors, que estaven en evidents estats d’embriaguesa, es van desplaçar posteriorment a la zona de ball per continuar amb les pallisses i destrosses.

Després dels fets, la colla castellera van abandonar el camp per passar la nit en un local de la localitat amb més condicions, degut que les instal•lacions del camp de futbol oferien poca seguretat i que la presència policial era molt escassa. L’actuació que Els Xicots de Vilafranca havien de realitzar el diumenge en el marc d’identiCAT, la mostra de la cultura catalana a la Catalunya Nord, va ser suspesa ja que el grup va prendre la decisió de tornar cap a casa.

L’Ajuntament de Vilafranca, s’ha posat a disposició dels Xicots per recolzar-los en les gestions que s’hagin de realitzar amb les autoritats locals per identificar tots els culpables. D’aquesta maneta s’està estudiant prendre mesures legals en contra dels responsables de les agressions ja que són coneguts de la zona per la seva violència reiterada i racisme