Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Els universitaris cada cop escriuen pitjor

Anna Maria Geli, presidenta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha afirmat que els alumnes universitaris ‘cada vegada escriuen pitjor”. I no només fan més faltes d’ortografia que abans sinó que també tenen una pitjor comprensió lectora. Han perdut l’hàbit de llegir llibres i tenen dificultats per escriure un text “complert, amb ordre i qualitat”, lamenta Geli. La impressió dels rectors no fa més que confirmar el que ja ens han dit els estudis sobre competències bàsiques i l’Informe PISA dels alumnes de Primària i ESO. Els escolars fallen en comprensió lectora i escrita.

Redacció 31/01/2008

Tot i això, la rectora de la Universitat de Girona creu que no ens trobem davant una ‘situació ‘dramàtica’. Afirma que el més important és ‘reforçar els aspectes més conceptuals’. No és, assegura Geli, sinó un problema ‘d’autoexigència’ per part dels joves i de la influència de la cultura dels missatges abreviats dels mòbils. Segons la presidenta de l’ACUP, els estudiants d’abans eren més curosos en aspectes com l’ortografia. ‘Ara hi ha deixadesa’, considera Geli, ‘i s’ha de recuperar la cultura de l’esforç’.

L’única nota positiva respecte els alumnes d’avui és que superen en escreix als alumnes d’abans en coneixements tecnològics i audiovisuals i utilitzen un model d’aprenentatge més instrumental. En quant a les faltes d’ortografia, sort que hi ha el corrector de text.