Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Els trens de Barcelona a Girona no circulen i la xarxa de Rodalies està interrompuda en tres trajectes

La xarxa de rodalies de Renfe i els trens de mitja distància tenen problemes per avaries en diferents punts, coincidint amb la pluja que ha caigut. Els trens de mitja distància de Barcelona a Girona no circulen i es troben interromputs els trajectes Granollers – Cardedeu, Cerdanyola – Cerdanyola Universitat, on en els dos casos es fa el servei amb autobús. D’altra banda es circula en una única via en el tram Bellvitge-Castelldefels cosa que causa retards en els trens de rodalies de la línia 2 sud. Això fa que el trajecte Barcelona-Aeroport s’hagi de fer en autobús. A més, una avaria afecta la infraestructura de Sants i causa retards en la línia 4.

Redacció
Redacció 08/08/2007

Quan plou una mica el nostre país es torna boig. Bé, de fet ha plogut bastant, però no suficient com perquè es produeixin talls a Endesa i perquè el transport públic peti per tot arreu. Un cop més, es posa de manifest el dèficit d’infraestructures que patim.

A causa de la pluja ja tenim nou caos en el servei ferroviari, que ha afectat durant hores diverses línies. Renfe ha informat que a hores d’ara l’única línia que continua tallada és la de l’aeroport, la C-10. El trajecte es fa en autobús perquè el servei entre el Prat i Castelldefels només es pot fer per una via, cosa que provoca retards també en la línia C-2. En la resta de línies afectades els retards són importants.

La circulació de trens a la línia Barcelona-Portbou ha estat restablerta després de quatre hores, i en aquests moments els combois circulen, tot i que fora d’hora i amb molt retard. La pluja ha afectat la catenèria a l’altura de Granollers, i això ha fet que no poguessin circular trens en direcció a Cardedeu. Durant una bona estona el trajecte entre Granollers i Cardedeu s’ha hagut de fer en autobús.

El servei entre Cerdanyola i Cerdanyola-Universitat, a la línia C-7, també s’ha hagut de fer a través d’autobusos fins a les 9 del matí, quan s’ha pogut restablir la circulació ferroviària.

Una avaria a Sants també provoca retards de 20 minuts a la línia C-4, que uneix Sant Vicenç de Calders i Manresa. I la línia que va de Maçanet a l’estació de França de Barcelona, i la que uneix Vic amb Sant Andreu Arenal també estan afectades pels retards.