Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els internautes pro-TV3 també fan caure el web del PP valencià

Després d’haver-se carregat el web de la Generalitat valenciana com a protesta pel tancament forçat de les emissions de TV3 al País Valencià aquest dijous al vespre el moviment d’internautes que han respost a la crida anònima feta per Internet han assolit el seu segon objectiu aquesta tarda amb un atac contra el web del Partit Popular al País Valencià (www.ppcv.com) on no es pot accedir des de fa uns moments. Ara, el proper objectiu és la pàgina web de la ràdiotelevisió pública valenciana rtvv.es que, per ara, funciona correctament.

Redacció
Redacció 18/02/2011

La crida explica els passos que s’han de seguir per bloquejar les pàgines web que han estat fixades com a objectiu de la campanya. Segons que denuncia la crida anònima, ‘Valencian government has taken down a legal Television channel (TV3). This is unnacceptable’. L’operació també es pot seguir mitjançant el compte de Twitter @operacio_tv3.

‘Dia de la Ràbia’
Paral·lelament a aquesta acció, a la xarxa social Twitter també s’ha començat a parlar d’un Dia de la Ràbia al País Valencià, que tindria lloc dijous vinent, 24 de febrer. Prenent com a excusa el tancament de TV3, la diada també serviria per protestar contra els casos de corrupció del PP valencià, la crisi econòmica, el corrupció urbanística i casos com els del Cabanyal o el menyspreu del govern Camps cap a l’educació, entre d’altres.

Sense TV3
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada ahir a tancar les emissions de TV3 al País Valencià després de l’emissió del Telenotícies Vespre, a les 21.45. Ho va fer a causa de l’entrada en vigor de la modificació de la llei valenciana de l’audiovisual, que els imposava sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continuava emetent la senyal televisiva, sancions que se sumarien als 680.000 euros en multes que ja haurà de pagar abans del 20 de març sota risc d’embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries.

#sensesenyal
A banda de l’acció contra la web del govern valencià, el malestar per la impossibilitat de veure TV3 al País Valencià també s’ha expressat amb força a Facebook -on molta gent ha substituït la seva imatge del perfil per un requadre de color negre, o bé per una màscara en pro de la llibertat d’expressió– i a Twitter, on l’etiqueta #sensesenyal ja és trending topic català, estatal i, fins i tot, comença a ser-ho a nivell europeu.

ACPV, paral·lelament, també ha decidit tancar també la seva pròpia web en senyal de protesta, acció que també han imitat Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear (OCB).