Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els escindits del CCN presenten la Fundació Catalunya Estat

Malgrat els resultats electorals del 28-N, el vigor de l’independentisme a nivell social fa que continuïn naixent entitats que busquen la consecució de l’Estat propi. Precisament aquest dijous es presenta la Fundació Catalunya Estat, que vol aglutinar els empresaris independentistes per tal d’actuar com a lobby per aconseguir l’Estat propi, amb la intenció d’erigir-se en clau de ‘patronal’ independentista i pressionar les institucions, tal com fa el Cercle Català de Negocis (CCN). De fet bona part dels promotors d’aquesta nova entitat provenen del CCN, que ha patit lluites internes, i s’han instal·lat a la mateixa oficina de plaça Catalunya que, durant unes setmanes, va ser la seu de la patronal de Ramon Carner al centre de Barcelona, abans no se’ls fes fora del local.

Redacció
Redacció 02/02/2011

Els impulsors de la Fundació Catalunya Estat -entre els quals hi ha Christian Guarro, un dels associats que va disputar la presidència a Carner en la darrera assemblea del CCN- prometen treballar com a lobby empresarial per ‘ajudar’ a l’assoliment de l’Estat, que consideren ‘l’única manera de ser un país normal’. A més presenten l’entitat com ‘l’evolució natural de les coses’, en una referència implícita a l’agitat darrer semestre al Cercle Català de Negocis, que va provocar l’escissió de part de la junta de Ramon Carner que ha desembocat en aquesta nova fundació.

Com a proposta estrella, la Fundació Catalunya Estat donarà a conèixer aquest dijous el ‘Fons Capital Milionari’, destinat a finançar aquelles empreses independentistes que necessitin capital per a nous projectes o projectes ja engegats.

La Fundació Catalunya Estat compartirà local amb Solidaritat Catalana al centre de Barcelona, però els responsables de la nova entitat ja han volgut marcar distàncies amb la formació de Joan Laporta, i han assegurat que no són la fundació de cap partit ni se’ls podrà relacionar amb cap formació independentista.