Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Els empresaris unionistes de Catalunya demanen al PSOE que no es vengui Espanya per un referèndum d’autodeterminació

Empresaris de Catalunya, l’associació unionista que aplega una petita part de l’empresariat català, ha volgut pressionar avui a Pedro Sánchez perquè no cedeixi davant la possibilitat que un pacte amb Podemos suposi l’acceptació d’un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya.

 

Redacció
Redacció 16/02/2016

Malgrat la majoria independentista, l'entitat surt dels marges de la democràcia i vol evitar el referèndum a tota costa

José Bou, president de l’entitat, ha afirmat en un comunicat en castellà que “la crisis constitucional vendría derivada de la cesión de un referéndum de autodeterminación para Catalunya, dado que el independentismo catalán no aspira, como ha manifestado de forma abierta y sin disimulo, a un referéndum sino a la separación  unilateral”. Els empresaris unionistes tenen clares quines són les intencions i la voluntat d’una majoria de ciutadans de Catalunya, i és per això que no estan disposats a cedir ni tant sols al referèndum, per por a perdre’l.

L'entitat fantasma per promocionar les elits empresarials unionistes

Aquesta entitat semi-fantasma, creada simplement, com Societat Civil Catalana, per mirar de torpedinar el procés català a través del món civil i ara empresarial, ja havia fet algunes declaracions contràries al procés anteriorment. Bou ja havia criticat anteriorment l’executiu Mas i havia participat de les amenaces de l’unionisme polític “Estamos explicando cosas tan sencillas como que si Cataluña ella sola se expulsa de España que está en todas partes, en la OTAN, de la ONU, de la OSCE… Cataluña se iría de todas esas cosas, y Cataluña caería en una tragedia sin olvidar el mercado de España”.

Les referències econòmiques en el discurs de l’entitat són força escasses, a diferència de tot el bagatge d’informes, intervencions i d’altres estudis que ha fet el Cercle Català de Negocis al llarg de la seva existència. Precisament en un debat al .Cat d'Ariadna Oltra, amb Albert Pont del CCN, Bou intentava fer el paper de víctima i venia que TV3 assenyalava alguns empresaris per ser unionistes, evocant el recurs tronat de la 'majoria silenciosa'. De fet, el president d’EC, José Bou s’ha expressat sempre més en termes polítics que no pas econòmics. “El nacionalismo catalán no ha asimilado nunca una cesión del estado como punto de acuerdo sino como síntoma de debilidad que le ha dado alas para incrementar el volumen y nivel de su reivindicación”. Per l’entitat, el pacte amb Podemos, que inclou un referèndum, doncs, és absolutament perjudicial pel manteniment de la unitat d’Espanya.

 

Relacionats