Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els candidats de Reagrupament

|

- Publicitat -

Aquest dissabte Reagrupament celebra la seva assemblea constituent, una presentació pública en què, com ja va avançar directe!cat, els associats escolliran d’entre 72 candidatures les 18 persones que integraran la comissió executiva.

Segons ha informat aquest dimecres l’Agència Catalana de Notícies (ACN) Reagrupament assegura que la meitat dels candidats no han militat prèviament a cap formació política. Si repassem el llistat de candidats i el seu currículum (pdf) i en fem un recompte veurem que és una dada prou propera a la realitat ja que 31 dels 72 candidats no ha militat a cap partit.

Publicitat

Ara bé, la resta sí que ho ha fet. Fins a 33 de les 72 persones que han presentat la seva candidatura han militat prèviament a ERC. Si fem cas d’aquestes dades,   Reagrupament ha tingut força menys tirada entre les files convergents d’on només n’han sortit sis persones. Tot i que aquestes no són les úniques formacions de provinença dels candidats reagrupats, que també han format part del PRC (3), d’UNCat (2), l’MDT (2), el PI (2), el PSAN (1) i la CUP (1). Una altra informació que podem extreure dels currículums és que set dels candidats han passat per més d’una formació política al llarg de la seva vida, sent Reagrupament, com a mínim, la tercera. És el cas, per exemple, de Robert Ara que assegura haver militat al PSAN, a ERC i que actualment és regidor de l’EPM, candidatura associada a ICV. D’altra banda, però, aquests recomptes podrien variar, ja que fins i tot hi ha candidats que dubten de si finalment van arribar a militar en una formació o tan sols van simpatitzar, ja que no n’han pagat cap quota.

I una darrera curiositat. En el llistat hi trobareu la candidatura de Josep Anton Nus i Torm, sí el Nus de TV3! Amb ell segur que els actes de Reagrupament seran un èxit i els aplaudiments del públic estaran ben coordinats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut