Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

El ‘sí’ a la independència arrasa a Sant Jaume de Frontanyà amb un 90% de participació

Fa només minuts que s’han tancat les urnes a Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), la segona vila catalana que celebra una consulta sobre la independència després d’Arenys de Munt. L’escrutini ha estat ràpid, només ha durat cinc minuts, i el resultat ha estat clar: una aclaparadora majoria dels habitants del poble més petit de Catalunya volen la independència. En concret han votat a favor que Catalunya sigui un Estat independent dins la UE 18 dels 19 ciutadans que han votat, de manera que el ‘sí’ a la independència ha acaparat el 94,7% dels escrutinis. La participació també ha estat rècord, del 90%.

Redacció
Redacció 12/12/2009

Aquest 90% de participació correspon al vot de 19 dels 21 ciutadans que tenien dret a vot en la consulta sobre la independència, i suposa un participació molt superior a la recollida al referèndum sobre la Constitució Europea (64,5%) o al referèndum per ratificar l’actual Estat d’Autonomia de Catalunya l’any 2006 (62,07%).

L’aclaparadora victòria del ‘sí’ a la independència a Sant Jaume de Frontanyà, la vila que ha donat el tret de sortida a la primera onada de consultes, pronostica importants victòries del ‘sí’ a la independència a les votacions dels més de 160 pobles que demà diumenge faran història amb les consultes.

Relacionats