Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El PSC promou una resolució al Parlament Europeu per salvaguardar el model lingüístic català

La secretària de Política Europea i Internacional del PSC i eurodiputada socialista, Maria Badia, ha presentat, a iniciativa pròpia, una resolució per salvaguardar el model lingüístic de Catalunya, que ha estat recolzada pel Grup Liberal i dels Verds-ALE, i serà votada en la propera sessió plenària de finals del mes de març. La resolució pretén ser una alternativa a l’informe sobre el multilingüisme aprovat gràcies a la pressió del PP el passat 17 de febrer i que, segons Badia ‘entra en contradicció amb el sistema d’immersió lingüística vigent a Catalunya’.

Redacció
Redacció 12/03/2009

Badia ha assegurat que ‘el text de la resolució elimina les referències introduïdes pel diputat del PP Herrero-Tejedor perquè vulneraven el principi de subsidiarietat i afectaven algunes de les regles sobre convivència lingüística democràticament establertes pels Estats o les comunitats competents’.

L’eurodiputada socialista ha fet aquestes declaracions després de presentar una nova resolució que ha estat signada aquesta tarda i que ‘demana al Consell que s’elabori un informe anual sobre el multilingüisme i afirma que l’ús de subtítols en programes de TV pot contribuir a l’aprenentatge de llengües estrangeres. Així mateix, es fa èmfasi en la necessitat de donar suport a l’alumnat que no rep ensenyament en la seva llengua materna, recolzant la proposta de la Comissió Europea de promoure l’aprenentatge de la llengua materna i dues més’.