Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC intentarà convèncer al PSOE per blindar el 0,7% de l’IRPF a les ONG catalanes

|

- Publicitat -

Fernández ha destacat que aquest diàleg obert fa unes setmanes té tres objectius. Prioritzar el repartiment entre els sectors de la població amb més dificultats, crear més xarxa social a nivell estatal i autonòmica i adequar el model a la Constitució i també a l’Estatut.

Amb el diàleg amb el PSOE es tractarà de buscar una millora de l’ordre ministerial que impedeix a les ONG catalanes participar de l’ajuda, en favor de les ONG estatals. Fernández ha destacat que aquest 2009 les ONG tenen 190 milions d’euros per repartir-se, el que vol dir un 45% d’ingressos més.

ERC, per la territorialització

Publicitat

Des d’ERC, el portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha valorat positivament que la ministra hagi rectificat la decisió del seu departament de deixar fora de les subvencions del 0,7% de l’IRPF les ONG que no actuïn en l’àmbit estatal però només aquest any. Ridao creu que és un decisió ‘sabia’ però reconeix que no és suficient i que ERC seguirà treballant al Congrés per la territorialització d’aquest impost.

ERC va demanar des de el primer moment que es modifiqués el nou sistema de repartiment dels ingressos de la casella del 0,7% de l’IRPF. Per això, Ridao considera una bona notícia la rectificació de Cabrera, tot i que parcial.

Ridao ha recordat que el Congrés va aprovar una iniciativa parlamentària que instava al Congrés a territorialitzar aquest impost. El portaveu republicà ha assegurat que amb aquesta intenció seguirà treballant el seu grup parlamentari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut