Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El PSC intentarà convèncer al PSOE per blindar el 0,7% de l’IRPF a les ONG catalanes

El PSC ha obert una línia de diàleg amb el PSOE per discutir la reforma del model de repartiment del recaptament de la casella del 0,7% de l’IRPF de les declaracions de la renda per a fins socials. El diputat del PSC, Daniel Fernández, ha explicat que com és conegut entre el PSC i el PSOE hi ha ‘plantejaments no coincidents en alguns punts’ però que la qüestió és acordar el destí d’aquests diners en un debat que no havia existit fins ara. Fernández ha valorat positivament la pròrroga de Cabrera que permetrà a les ONG catalanes rebre les subvencions fins el 2010. Des d’Esquerra, Joan Ridao Ridao creu que la recitificació és un decisió ‘sàvia’ però reconeix que no és suficient i ha avançat que ERC seguirà treballant al Congrés per la territorialització d’aquest impost.

Redacció
Redacció 04/03/2009

Fernández ha destacat que aquest diàleg obert fa unes setmanes té tres objectius. Prioritzar el repartiment entre els sectors de la població amb més dificultats, crear més xarxa social a nivell estatal i autonòmica i adequar el model a la Constitució i també a l’Estatut.

Amb el diàleg amb el PSOE es tractarà de buscar una millora de l’ordre ministerial que impedeix a les ONG catalanes participar de l’ajuda, en favor de les ONG estatals. Fernández ha destacat que aquest 2009 les ONG tenen 190 milions d’euros per repartir-se, el que vol dir un 45% d’ingressos més.

ERC, per la territorialització

Des d’ERC, el portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha valorat positivament que la ministra hagi rectificat la decisió del seu departament de deixar fora de les subvencions del 0,7% de l’IRPF les ONG que no actuïn en l’àmbit estatal però només aquest any. Ridao creu que és un decisió ‘sabia’ però reconeix que no és suficient i que ERC seguirà treballant al Congrés per la territorialització d’aquest impost.

ERC va demanar des de el primer moment que es modifiqués el nou sistema de repartiment dels ingressos de la casella del 0,7% de l’IRPF. Per això, Ridao considera una bona notícia la rectificació de Cabrera, tot i que parcial.

Ridao ha recordat que el Congrés va aprovar una iniciativa parlamentària que instava al Congrés a territorialitzar aquest impost. El portaveu republicà ha assegurat que amb aquesta intenció seguirà treballant el seu grup parlamentari.