Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El PPC condemna que s’hagi amagat la suposada vinculació d’un càrrec del PSC a Al Qaeda

La portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, ha exigit aquest dimecres al PSC que ‘prengui mesures’ de forma ‘adient, ràpida i eficaç’ davant la revelació que un dels detinguts en la darrera operació antiterrorista al Raval, Abdul Razzaq Sadiq, era secretari de l’executiva del PSC a Ciutat Vella. El PSC ha informat que el detingut va posar el seu càrrec a disposició del partit després de la seva detenció, el passat 20 de gener, i que ja no forma part de l’executiva d’aquest districte. Montserrat creu que el PSC ha d’utilitzar els seus mecanismes interns. Pel PPC no es tracta d’una qüestió ‘banal’, sinó d’una possible ‘vinculació a una organització terrorista com és Al Qaeda’, i lamenten que els socialistes hagin amagat la detenció fins ara.

Redacció
Redacció 12/02/2009

Montserrat creu que es tracta d’un fet ‘greu’, ja que ‘és una qüestió implicada amb el terrorisme’. ‘Exigim al PSC que prengui les mesures que ha de prendre de manera immediata’, ha dit, ja que ‘no es tracta d’una qüestió banal, sinó sobre un vinculació a una organització terrorista com és Al Qaeda’. Montserrat ha constatat que la vinculació del detingut amb el PSC ‘ha estat amagada’.

La portaveu popular no ha volgut concretar quins mesures hauria de prendre el PSC, tot i que ha apuntat l’obertura d’un expedient o una expulsió. ‘Però no em correspon a mi, sinó al PSC’, ha dit.

Per la seva banda, el president del grup mixt, Albert Rivera, ha demanat que, en aquest cas, ‘investigui la justícia’. ‘Confiem en la justícia i deixen que actuï’, ha dit, tot afegint que caldrà demanar responsabilitats polítiques en funció dels resultats d’aquesta investigació.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, s’ha mostrat prudent a l’hora de valorar la notícia. ‘Entenent la gravetat del tema ens competeix pronunciar-nos’, ha dit, tot remarcant que disposen de ‘relativament poca informació’. Pujol, però, ha recordat que CiU va ser ‘incòmoda’ quan va denunciar que a Catalunya hi havia algunes ciutats que eren ‘focus alimentador del jihadisme internacional’. Pujol ha mostrat el seu suport per ‘continuar treballant contra això, que és evident que és una realitat’.