Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Parlament acull una jornada sobre democràcia i participació

El Parlament de Catalunya acull avui una jornada sobre democràcia i participació en la qual experts reflexionaran sobre models electorals, percepció ciutadana del debat polític, consultes populars i altres mecanismes participatius. Aquesta trobada servirà per a analitzar la implicació de la ciutadania en la vida pública i, especialment, el fenomen de l’abstenció després de la baixa afluència a les urnes registrada en les últimes eleccions municipals.

Redacció
Redacció 12/11/2007

La jornada, que serà inaugurada pel president del Parlament, Ernest Benach, començarà amb una conferència del catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid José Ramón Montero sobre el present i el futur de la participació ciutadana i la percepció del debat polític. A les 12 hores, el professor titular de Ciència Política de la Universitat de Barcelona i director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre, reflexionarà sobre els mecanismes d’interacció entre els representants polítics i els ciutadans i la importància dels models electorals.

Posteriorment, el professor titular de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant Jordi Barrat explicarà la seva visió de la democràcia electrònica, el vot electrònic i Internet com plataforma de foment de la participació. Ja a la tarda, els assistents podran assistir a una conferència sobre la Televisió Digital Terrestre (TDT) i altres plataformes en el marc polític a càrrec del professor titular de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Santiago Ramentol, el director de Tecnologia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Pere Vila, i el director del Centre per a la Innovació Social Nova, Martí Olivella.

Més tard, el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona (UB) Enoch Albertí reflexionarà sobre les consultes populars en el Estatut i els seus possibles formats. A més, la professora titular de Dret Constitucional de la UB i directora d’Assumptes Socials i Relacions amb el Parlament del Síndic de Greuges, Maria Jesús Larios, ho farà sobre els mecanismes de participació com la iniciativa legislativa popular i territorial i la participació social en l’elaboració de les lleis. La jornada acabarà amb un col•loqui.