Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El líder d’Iniciativa Verds a l’Hospitalet de Llobregat, Antoni Garcia, es passa a Esquerra

El qui havia estat portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista a l’Hospitalet de Llobregat, Antoni Garcia, ha entrat a militar a la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, segons un comunicat el partit republicà. L’escrit revela que Garcia hauria decidit afiliar-se a ERC després que ICV suspengués el protocol de relació que mantenia amb ell per ‘discrepàncies estratègiques’. Anteriorment, Garcia havia expressat públicament les seves diferències amb el partit que lidera Joan Saura, i apunta que el canvi de partit l’ha fet per avançar ‘un pas més’ en l’escenari polític.

Redacció
Redacció 10/09/2007

Antoni Garcia mantenia en suspens des del passat mes de juny l’acord de col·laboració que havia tancat amb Iniciativa per Catalunya-Verds, i ara ha decidit entrar a formar part de la secció local dels republicans a l’Hospitalet de Llobregat i de la sectorial de medi ambient i energia. La formació republicana és, al seu criteri, la que millor representa ‘els valors ambientals, socials i nacionals’ que defensa.

Segons fonts d’ERC, la formació d’Els Verds-Esquerra Ecologista va argumentar al juny que ‘en les diferents instàncies de la federació’ ecosocialista no s’havia ‘tingut en compte’ la seva aportació, com tampoc en la ‘confecció plural de les llistes de les diferents eleccions’. A més, van criticar el ‘seguidisme’ d’Iniciativa ‘de les polítiques del PSC’, a més de la seva ‘manca de fermesa’ a l’hora de defensar els plantejaments del moviment social i ecologista’, en projectes com el quart cinturó o la línea de la MAT. Per la seva part, Jordi Millan, president d’Esquerra de l’Hospitalet de Llobregat, ha manifestat en el mateix comunicat que ‘l’exemple d’en Toni Garcia és una mostra del creixement de l’esquerra independentista’ a l’Hospitalet i permet visualitzar ‘la bona feina’ que s’està fent per la ciutat.