Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El jutjat anul·la l’ordre de desallotjament del centre social ocupat “l’Òpera” de l’Hospitalet de Llobregat

Ahir a la tarda, sis okupats es van encadenar a bidons de ciment i altres s’han posat sota les potes d’un contenidor de ferro i dues persones més s’han encadenat a la façana de l’edifici per evitar el desallotjament del centre “okupat” l’Òpera de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), que estava previst per avui a primera hora. Finalment, però, el Jutjat número 3 de l’Hospitalet de Llobregat ha anul·lat de moment l’ordre de desallotjament. Vegeu-ne les espectaculars fotos dels okupes protestant i escolteu-ne les declaracions.

Redacció 09/07/2007

El Jutjat número 3 de l’Hospitalet de Llobregat ha anul·lat de moment l’ordre de desallotjament del centre social ocupat “l’Òpera”, situat al carrer Josep Prats, 56 i 58. Segons fonts del TSJC, el Mossos d’Esquadra han demanat l’anul·lació per falta d’efectius. Estava previst que aquest dilluns a les deu del matí es portés a terme el desallotjament d’aquesta antiga fàbrica que havia ubicat uns estudis de Televisió Espanyola, segons ha explicat un portaveu del moviment “okupa”, que també ha assegurat que no es mouran de l’edifici fins que els facin fora. Des d’aquest diumenge a la tarda, els “okupes” han tallat els carrers Josep Prats i Francesc Moragas al trànsit i una trentena de persones vigilen la fàbrica tancats a l’interior i acampats a l’exterior. A banda, tres persones continuen penjades a la façana de l’edifici en mostra de protesta.

Escolteu les declaracions d’un dels portaveus dels okupes:  ÀUDIO / ACN

Escolteu les declaracions d’una veïna de la zona no gaire contenta amb els okupes: ÀUDIO / ACN

Fotos: ACN

Les accions de protesta

L’acció es va iniciar cap a les 16 h d’ahir diumenge, un cop s’havien acabat els actes reivindicatius que havien estat convocats com a protesta per haver-se posat la data d’aquest matí per desallotjar el centre alliberat. La protesta seguí tota la matinada com a signe de resistència al desallotjament, que es pretenia fer efectiu a partir de les 9 h d’avui dilluns. Als membres que protagonitzen l’acció se’ls ha proporcionat aigua i menjar.