Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Grup de periodistes Ramon Barnils també critica l’informe del CAC sobre el documental de Terra Lliure

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) ha expressar la seva ‘disconformitat’ per l’informe elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el documental ‘Terra Lliure, punt final’, emès el passat mes d’abril al Canal 33. A diferència del CAC, que considera el documental poc plural pel que fa als testimonis recollits i subratlla una representació insuficient de les víctimes, el GPRB creu que l’esforç per incloure-hi veus diverses ‘és del tot reeixit i ofereix una visió de conjunt gens esbiaixada, a més d’inèdita’. El grup assegura que l’anàlisi del CAC ‘respon més a criteris polítics que no pas periodístics, desvirtuant la funció original de la institució’.

Redacció
Redacció 20/09/2007

El grup periodístic considera que el llenguatge utilitzat en el documental és ‘acurat i neutre’ i respon a ‘criteris periodístics àmpliament reconeguts i seguits per mitjans de referència com la BBC’. Per al GPRB, el fet que el documental no utilitzi un llenguatge ‘policial o volgudament estigmatitzador’ és ‘una virtut i no un defecte’.

A més, el grup considera, a diferència del CAC, que amb l’emissió d’aquest documental Televisió de Catalunya ‘va acomplir perfectament la missió de servei públic que té encomanada, ja que es tracta del primer treball periodístic que analitza amb rigor i seriositat la història de l’organització armada Terra Lliure’.