Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Govern nega que es plantegi aturar la negociació del finançament

La consellera de Treball, Mar Serna, ha negat que el Govern es plantegi aturar la negociació del finançament si l’acord amb el Govern espanyol no arriba en poques setmanes, tal i com va apuntar aquest dilluns el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que va assegurar que les posicions amb l’executiu de Zapatero són molt allunyades. Serna ha evitat posar una data límit a l’acord en matèria de finançament perquè un cop superat el termini estipulat per l’Estatut ara ‘una data’ no pot ‘condicionar’ el contingut final de l’acord. ICV va posar Setmana Santa com a data límit i avui mateix, el portaveu del PSC, Miquel Iceta ha manifestat que l’acord no es pot produir més enllà de l’estiu.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Antoni Castells va afirmar en una entrevista al Món a RAC1 aquest dilluns que el retard en els terminis ja és un fracàs per a l’Estat i va advertir que si no s’arriba a un acord en les pròximes setmanes es deixarà la negociació per més endavant perquè ‘seria un pedaç’. Per la seva banda Iceta ha dit aquest dimarts al matí que la negociació del finançament ‘ha de ser amb un termini d’unes setmanes o mesos, això no es pot anar més enllà de l’estiu ni molt menys’, en declaracions a Catalunya Ràdio. ‘No entraríem en la dinàmica de posar terminis’, ha dit, però ‘després de sis o vuit mesos de retard sobre el que l’Estatut plantejava, hem de fer-ho ràpidament’, ha assegurat.

El deute històric andalús

Respecte a l’acord entre l’Estat espanyol i el Govern d’Andalusia aquest dilluns respecte l’Estatut andalús, Serna ho ha considerat una ‘bona notícia’ pels andalusos i ha assegurat que ha estat fruit de la negociació ‘bilateral’ entre ambdós governs, ‘com també és bilateral’ la negociació de l’Estatut català, segons ha dit. Aquest anunci va suscitar la reacció de tots els partits catalans, excepte el PSC, en veure que el Govern espanyol respecta l’Estatut andalús però no el català. Esquerra va apuntar que es podria tractar d’una estratègia de Zapatero per visualitzar que l’acord de finançament a Catalunya no arriba per manca de voluntat del Govern català per arribar a un acord.