Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern evita pronunciar-se sobre la prohibició de les curses de braus

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha demanat aquest dimarts mirar de separar la possible prohibició dels toros al Parlament de la política. ‘Els toros són els toros i la política és la política, hauríem de mirar de separar-ho’, ha dit Nadal, que confia que aquesta qüestió no sigui utilitzada ‘amb cap ànim de confrontació’ per part de ningú. El Parlament té previst celebrar aquest dimecres la votació final de la iniciativa legislativa popular que aposta per la prohibició dels toros i els diputats de CiU i PSC –entre els quals el mateix Nadal- tindran llibertat de vot, cosa que fa que el resultat de la votació sigui incert.

Redacció
Redacció 27/07/2010

Nadal s’ha mostrat prudent a l’hora de parlar d’aquest tema, 24 hores abans de la votació, i ha evitat una valoració a nivell de Govern sobre la possibilitat que es puguin acabar prohibint les corrides de toros. El conseller ha remarcat ‘l’autonomia’ del Parlament i del grups, i que cal esperar a la votació ‘sense fer cap valoració prèvia’.

Però el conseller sí ha demanat separar toros de política: ‘els toros són els toros i la política és la política, i per tant hauríem de mirar de separar-ho’. A més, ha remarcat que és ‘una qüestió amb moltes arestes, amb molts punts de vista’ amb ‘posicions molt contrastades des de diferents àmbits’ també a nivell ‘internacional’. En tot cas, ha dit que ‘no voldria que aquesta fos una qüestió que fos utilitzada amb cap ànim de confrontació’.