Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Govern d’Aragó autoritza accions judicials pel retorn de l’art de la Franja

El consell de govern d’Aragó ha aprovat aquest dimarts autoritzar a la Direcció General de Serveis Jurídics l’inici d’accions judicials contra el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per tal que s’entreguin les obres d’art de la Franja de Ponent que es reclamen des del bisbat de Barbastre – Montzó. Segons informa el govern aragonès, en primer lloc, s’emprendran les accions judicial que puguin conduir a l’execució forçosa de la sentència eclesiàstica que reconeix la propietat aragonesa de les obres. Seguidament, s’emprendran accions judicials contencioses i administratives davant les decisions del Consorci del Museu de Lleida que puguin posar ‘traves’ a l’entrega dels béns.

Redacció
Redacció 25/02/2009

Així mateix i en tercer ordre, el govern aragonès també prepararà accions penals contra aquelles persones que dificultin el compliment de la sentència eclesiàstica.

Durant la compareixença que ha fet davant el mitjans de comunicació el vicepresident i portaveu de l’executiu aragonès, José Ángel Biel, ha assegurat que ‘el govern d’Aragó farà tot el que estigui permès dins l’estat de dret per recuperar el patrimoni aragonès’. Per aquest motiu, es volen emprendre accions administratives i penals ‘contra aquelles persones físiques o representants institucionals que dificultin l’immediat compliment de la sentència’, ja que, ‘fins a la data, amb accions polítiques, poc s’ha aconseguit’, ha declarat Biel.