Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El govern d’Andorra estén els mòduls de català al sector hoteler, hospitalari i de les estacions d’esquí

El govern d’Andorra impulsarà una iniciativa per promoure el català en alguns sectors econòmics com l’hoteler, l’hospitalari i el de les estacions d’esquí. S’han adjudicat 22.000 euros a l’empresa Inlingua perquè dugui a terme uns mòduls de català oral específics per a sectors professionals de 20 hores setmanals. La iniciativa ve motivada per l’èxit assolit en un projecte semblant dut a terme l’any passat amb el sector del transport públic. El ministre de Cultura, Juli Minoves, considera que aquesta és una forma de promoure el català al país, que actualment només utilitzen per a ús social diari un 29% de la població.

Redacció
Redacció 31/08/2007

El govern d’Andorra posarà en marxa el pròxim mes d’octubre una iniciativa que pretén acostar el català a tots aquells nouvinguts al país que treballin sobretot en el sector hoteler, hospitalari i en les estacions d’esquí. Per aquest motiu, estan previstos uns mòduls de 20 hores setmanals de català oral específic per a sectors professionals.

Ja l’any passat es va posar en marxa un pla similar enfocat a les companyies d’autobusos que va tenir una molt bona acollida, de tal manera que aquest any s’ha decidit ampliar l’oferta a altres sectors. Després d’un concurs públic, l’empresa Inlingua ha estat l’escollida per realitzar la docència dels cursos que començaran a l’octubre, i se li han adjudicat 22.000 euros. A partir d’ara, el govern es reunirà amb Inlingua per determinar dins dels sectors del servei en general quines són les empreses que poden estar interessades.

El ministre de Cultura, Juli Minoves, ha qualificat de ‘tràgica’ la situació de la llengua catalana en el país i ha explicat que per part del govern ‘s’ha de fer tot el possible per donar prestigi a la llengua catalana’. A més, ha recordat que només un 29% de persones residents al país utilitzen el català per a ús social diari i considera aquesta xifra ‘molt baixa’.