Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Festival de Cine Eròtic obre les portes de la seva 15a edició amb la previsió de rebre 60.000 visitants

El Festival Internacional de Cinema Eròtic de Barcelona (FICEB) ha obert aquest dimarts les seves portes a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. El salo, que enguany celebra la seva quinzena edició i la darrera que fa en aquest recinte, preveu atraure més de 60.000 persones superant així la xifra dels 58.000 visitants de l’edició passada. Com cada any, el saló combina la mostra d’expositors, amb tallers de formació, exhibició de pel·lícules, exposicions, seminaris i espectacles en viu. Enguany també, el festival homenatjarà l’actor, director i productor de cine Nacho Vidal per la seva carrera cinematogràfica que compta amb més de 1.500 films. El FICEB estarà obert fins el proper diumenge, 7 d’octubre.

Redacció
Redacció 03/10/2007

El públic que acostuma a visitar el saló són en la majoria dels casos homes joves, però any rere any el festival rep més visitants dones i parelles. En els últims catorze anys, el festival ha aplegat en total més de 500.000 visitants, dels quals 100.000 han estat dones, segons explica el portaveu del FICEB, José Maria Ponce. Precisament per atraure aquest públic femení, el festival ofereix un espai exclusiu dedicat a la dona, on només podran entrar-hi dones o homes acompanyats de la seva parella. Aquest espai compta amb un escenari propi que acollirà espectacles eròtics per al públic femení, propostes de maquillatge i perruqueria, tallers de streaptease i sexualitat o sessions de ‘tuppersex’, entre d’altres.

A banda, el Festival inclou també altres espais destinats al públic gai i els amants del fetitxisme amb les àrees anomeades Heatgay i Club Bizarre, que enguany amplien la seva superfície i inclouen també activitats especifiques durant tota la setmana. Paral·lelament, el saló ha programat també altres activitats per a fomentar la producció cinematogràfica i la formació d’actors amb la instal·lació d’un plató de cine X, que acollirà la filmació d’una pel·lícula en directe, i l’organització també d’un seminari per aquells que vulguin iniciar-se en la interpretació.

L’estrena de l’última pel·lícula produïda per Rocco Siffredi ‘Furius Fucker’, l’exhibició de les darreres estrenes de les pel·lícules X i d’altres títols clàssics del gènere, la celebració de la vuitena edició del Congrés de Webmasters X adreçat al llançament de continguts eròtics a través de les noves tecnologies, i l’acte d’homenatge a l’actor, productor i director Nacho Vidal en el marc de la gala d’entrega de premis en la qual es guardonarà les millors pel·lícules, actors i directors espanyols i internacionals del sector, són d’altres de les activitats programades per aquesta edició del festival.

La última edició del FICEB a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat

Un festival que enguany se celebra per última vegada al recinte firal de la Farga de l’Hospitalet, després que fa un any l’Ajuntament d’aquesta localitat aprovés una moció presentada pel grup municipal d’ERC per concloure el contracte amb els organitzadors de l’esdeveniment i que la ciutat deixi d’acollir aquest esdeveniment. Tot i que encara no s’ha fet públic quin altre indret ocuparà el festival en la propera edició, aquest es continuarà celebrant a l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons Ponce, el festival porta el nom de Barcelona per tant es continuarà celebrant en un espai de Barcelona i o el seu entorn que tingui dimensions similars a la Farga per tal que pugui acollir tots els espais i expositors que té actualment.

Segons Ponce, la voluntat del festival es mantenir la seva convocatòria anual molts més anys. En aquest sentit, ha destacat l’important paper que té el festival en el sector perquè més enllà de ser una plataforma d’exhibició al públic de la filmografia i els productes eròtics, té com a objectiu dinamitzar i normalitzar la indústria del sexe. En aquest sentit, el sector defensa la qualitat i dignitat del cine X i reclama que aquest gènere tingui igualtat respecte a la resta de gèneres del cinema.