Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El DOGC es publicarà només a Internet

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que configura el DOGC com a servei públic universal i gratuït i que fa que només es publiqui a través d’Internet. La Llei assigna caràcter oficial i autèntic amb validesa jurídica a l’edició del Diari en suport digital.  Després de l’aprovació de la Llei, el DOGC digital, consultable al web http://www20.gencat.cat/portal/site/DOGC/, conviurà amb l’edició en paper fins al final de l’any com a data límit. A partir de llavors, el DOGC només es podrà consultar per via telemàtica i l’edició electrònica del Diari serà l’única autèntica.

Publicitat

La Llei del DOGC aprovada obre la porta a la possibilitat que els ciutadans es puguin subscriure a determinats continguts del diari i rebre’ls de manera immediata gràcies a les noves tecnologies. El nou DOGC, que publica l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions, es podrà consultar amb accés lliure i totalment gratuït als llocs que determini el reglament de la Llei: l’Administració de la Generalitat, els ens locals, les oficines d’atenció ciutadana i les universitats i biblioteques públiques.

La publicació només digital suposa l’estalvi de 350 tones anuals de paper i l’eliminació de 8.000 CD i 500 DVD. Fins ara, una part important de la difusió del Diari es realitzava mitjançant la subscripció a l’edició impresa.

Un altre servei establert a la Llei és l’obertura pública de la base de dades del DOGC de caràcter jurídic, actualitzada diàriament, i també seran accessibles els diaris oficials publicats durant la II República i els tres números editats a l’exili.

La publicació digital tindrà les versions catalana i castellana i, per als actes que afectin exclusivament la Vall d’Aran, també es publicarà en aranès. Les tres traduccions són considerades oficials.

Sense RSS

De moment i malgrat que al web del DOGC facilitin el servei de sindicació, la consulta d’actualitzacions a través dels RSS no funciona, de manera que els lectors del diari oficial encara no poden sindicar-se i rebre còmodament les actualitzacions a través del seu lector RSS.

Esperem que aquesta errada s’esmeni ben aviat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió