Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El creixement empresarial català segueix imparable malgrat la campanya en contra de l’Estat

Diuen que el procés independentista ha frenat la inversió a Catalunya, i que és la raó principal per la qual moltes empreses marxen del país. La realitat, però, és una altra. El creixement del nombre d'empreses actives s'ha accelerat en els darrers tres anys.

Redacció
Redacció 03/08/2017
Catalunya és la comunitat autònoma que concentra el percentatge més elevat d'empreses actives de l'Estat, el 18,5%, dos punts i mig per davant de la Comunitat de Madrid, que es queda amb el 16%. Així ho indiquen les darreres dades publicades pel Directori Central d'Empreses (DIRCE) que elabora l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que segons mostren en el seu estudi, Catalunya concentra un total de 608.981 empreses. Una mostra del caràcter emprenedor del país.
 
Un creixement que no es dóna a Espanya
 
El progrés català contracta amb la desacceleració de l'Estat, que des del 2014 el volum total d'empreses amb seu a Espanya ha augmentat un 5,2% des del 2014, quatre dècimes menys que a Catalunya. El dinamisme empresarial català es reflecteix en el fet que els increments a Catalunya són més favorables que a l'Estat, tant pel que fa al segment d'empreses sense assalariats com al d'empreses amb assalariats. Entre les empreses actives amb assalariats destaquen les de grandària mitjana (que comprenen entre 50 i 199 treballadors), amb un 15,6% d'increment acumulat entre 2014 i 2016, i les de més de 199 treballadors, amb un 12,8% d'increment.