Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Congrés desautoritza Zapatero i l’insta a no congelar les pensions

En ple debat sobre les pensions i després que el govern espanyol hagi decidit congelar-les per contenir el dèficit de l’Estat, el Partit Popular ha aconseguit tirar endavant una moció al Congrés dels Diputats que insta al govern espanyol a mantenir la capacitat adquisitiva de les pensions i compleixi el compromís per ajustar-les a l’evolució de la inflació. Tots els grups parlamentaris hi han votat a favor tret del PSOE. El debat s’ha convertit en una crítica a les mesures d’ajustament anunciades per Zapatero. Aquesta és la vuitena derrota del PSOE en una votació durant l’any 2010.

Redacció
Redacció 26/05/2010

El diputat del PP, Tomás Burgos, creu que la retallada del govern espanyol que afecta a les pensions ‘devalua Espanya com a societat’ i que el PP no donarà el seu suport per aquesta ‘retallada arbitraria’. Creu que el govern espanyol ‘és en si mateix un factor de desestabilització i desconfiança per a l’economia’. Per tots aquests motius ha demanat que es busquin solucions alternatives que no passin per tocar les prestacions dels pensionistes.

CiU creu que el govern espanyol ‘ha de rectificar’ i fer marxa enrere en relació a aquesta mesura. El diputat Carles Campuzano considera que el govern espanyol va contra ‘una de les més importants recomanacions’ del Pacte de Toledo. Pel diputat de CiU, el govern espanyol ha fet ‘el pitjor favor’ al pacte de les pensions, que és situar-lo com a culpable de la crisi.

La portaveu del PSOE, Isabel López i Chamosa, creu que l’oposició interpreta el Pacte de Toledo com li sembla, ‘com un catecisme’. Al PP l’acusa d’aprofitar el debat de les pensions ‘amb fins electorals’ i ha recordat que és el PSOE qui més ha incrementat el poder adquisitiu dels pensionistes. ‘Al PSOE ens poden donar lliçons en moltes coses, de política social i d’estar del benestar, ni una, ha assegurat. Per acabar ha dit que el PSOE defensarà el Pacte de Toledo i als pensionistes que ‘assumeixen el sacrifici i entenen el govern’.