Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El cinisme de l’Administració Penitenciària Espanyola

Redacció | L'Administració Penitenciària Espanyola, organisme depenen del Ministeri de l'Interior, no té gens de vergonya i no amaga el seu cinisme al seu web oficial on assegura que els presos a l'Estat són destinats a centres propers als llocs on viuen. Una afirmació absolutament contraposada a la realitat que posa en pràctica, un exemple evident és el que viuen presos polítics catalans. Un modus operandi que no és nou a l'Estat, ja va començar amb la repressió als presos polítics bascos i ara s'ha practicat amb els presos polítics catalans, el vicepresident legítim, el conseller i els Jordis.

Redacció
Redacció 14/01/2018

Fent clic en aquest enllaç, es podrà comprovar el desvergonyiment i la insolència de l’Administració Penitenciària Espanyola que assegura que engarjola els presoners el més a prop possible de les seves llars. Aquí, l'extracte concret on ho afirma:

“En ello se tiene siempre presente el facilitar que el cumplimiento de la condena sea allí donde el preso tenga arraigo social. Los establecimientos penitenciarios españoles están diseminados por todo el territorio nacional, lo que permite que los internos e internas puedan cumplir su condena en la institución más próxima a su lugar de origen y evitar así el desarraigo familiar y social.”