Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El canvi a Espanya és IU negociant amb la Falange per obtenir una alcaldia a Andalusia

Gerard Sesé @gerardsese | El bloc constitucionalista i defensor del règim del 78 a Espanya té una majoria aclaparadora i la tendència, segons les últimes enquestes, és que encara s'eixampli. Els únics disposats a obrir el meló de la Constitución per intentar el famós “encaix” de Catalunya dins l'Estat no només són una minoria en retrocés sinó que, a més, està disposada a pactar amb falangistes per tenir una alcaldia.

Redacció
Redacció 26/01/2018
Izquierda Unida Los Verdes-Convocatoria por Andalucía (IULV-CA) i Falange Autentica han començat contactes aconseguir l'alcaldia de Ardales, un poble de Màlaga, i així fer al PSOE.
 
Els candidats a l'Ajuntament d'IU i Falange són mestres i companys de treball en el mateix col·legi i es van reunir dilluns per buscar un acord.
 
El candidat d'IU, Juan Calderón, va admetre que un suport de Falange (que un 16% de vots i 2 regidors d'11) “pot semblar una bomba de rellotgeria, però la realitat al poble és una altra” i explica que hi ha necessitat d'un “canvi radical”.
 
Per la seva banda, el candidat de Falange, Francisco Ortiz, ha assegurat que, en principi, no rebutgen “rotundament” pactar amb IU, “com va fer el PSOE amb mi”. Francisco Ortiz distingeix la seva Falange d'altres i explica que la seva respecta el règim de llibertats, es diu autèntica en voler reivindicar la doctrina social de Primo de Rivera, vol estar inserida plenament en l'Espanya democràtica.

Ardales, una tradició de l’amistat entre IU i la Falange els va portar a governar junts el 2007