Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El CAC adjudica 83 freqüències de ràdio que ja operaven des de 2002

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha adjudicat aquest divendres l’explotació comercial de 83 freqüències de ràdio de freqüència modulada (FM). D’aquestes, el Grup Godó n’ha obtingut 17, el Grup Flaix n’ha aconseguit 12, Teletaxi n’ha obtingut 12 i 9 freqüències més han estat per a la Cadena SER. El Grup Planeta n’ha obtingut 8 i Ràdio Estel n’ha aconseguit 4. En total s’havien presentat un total de 1.279 sol·licituds, que corresponien a 73 empreses licitadores.

La majoria de freqüències corresponien a llocs allunyats de l’àrea metropolitana. En aquest sentit, les zones on més freqüències s’han tret a concurs eren Osona, Lleida, el Bages, el Garraf, Girona, Olot, totes les comarques dels Pirineus, Tarragona, Tortosa i el Maresme.

Redacció
Redacció 08/11/2008

Les 83 freqüències adjudicades ja emetien des de l’any 2002, quan el Govern les va adjudicar de manera temporal a l’espera de l’adjudicació definitiva. El CAC va obrir el procés després que el Diari Oficial de la Generalitat anunciés el concurs públic el desembre del 2007. El termini de presentació de sol·licituds es va tancar el febrer d’enguany i el CAC va obrir les pliques el 14 d’abril. Ha estat aquest divendres quan el ple d’aquest organisme s’ha reunit per prendre la decisió final. En total s’havien presentat un total de 1.279 sol·licituds, que corresponien a 73 empreses licitadores.

El concurs adjudicat aquest divendres és el primer de concessions per a la prestació de serveis que fa una autoritat independent de regulació audiovisual, en aquest cas el CAC, a Catalunya i a la resta de l’Estat. Segons aquest organisme, aquest és el ‘model existent’ a la majoria de països de la Unió Europea (UE), on els respectius governs han deixat de ser els òrgans reguladors de les llicències de ràdio. El CAC va adquirir competències plenes en aquesta matèria arran de la Llei de comunicació audiovisual de Catalunya, aprovada el 29 de desembre del 2005.