Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El 27S tres pols independentistes estaran en joc

El que ja vam avançar des del directe va camí de ser una realitat, un llista a l’entorn de Procés Constituent amb Teresa Forcades, la CUP amb Antonio Baños i […]

Redacció
Redacció 31/05/2015

El que ja vam avançar des del directe va camí de ser una realitat, un llista a l’entorn de Procés Constituent amb Teresa Forcades, la CUP amb Antonio Baños i amb el suport d’Ada Colau, una candidatura independentista encapçalada per una monja i un anarquista pot tenir un important impacte a la política catalana. Si res ho trenca i els personalismes no ho impedeixen, el tercer pol independentista pot garantir una majoria clara de diputats i diputades partidaris d’una Catalunya independent, a més de tancar la porta a una candidatura de Podemos i deixar en situació delicada l’actual ICV-EUiA de Herrera, Camats i Nuet.

Si el tercer pol queda confirmat el panorama polític del 27S pot ser apassionant amb una candidatura a l’entorn del president Mas i la seva llista amplia, que si el proper 14 de juny el seu soci, UDC, fa l’aposta clara per la independència sortirà en la primera posició per guanyar les eleccions plebiscitàries. L’ERC de Junqueras amb les incorporacions de socialistes sobiranistes i la llista de Forcades i Baños  amb la CUP, Procés Constituent i amb un paper discret si volen de la gent de Podemos i ICV-EUiA. Tres llistes que seran comptades amb clau independentista i que auguren una majoria independentista en el futur parlament.

Si pel costat independentista tenim tres llistes definides molt clarament, pel costat unionista percebem un lideratge de Ciudadanos sigui amb Albert Rivera o Inés Arrimades que poc a poc s’acabarà imposant a les crosses que representen un PPC amb una Alicia Sánchez-Camacho molt tocada i un PSC de Miquel Iceta que encara no ha tocat fons. Amb aquest panorama s’haurà acabat la indefinició i els escons sorgits del proper 27S podran ser comptats com a independentistes o unionistes, la fotografia serà més clara que mai,  i el partit de Rivera està condemnat a liderar la derrota unionista.

El 27S la victòria independentista quedarà clarament fotografiada, ara cal que els independentistes no perdem el temps en baralles entre nosaltres davant el repte més important dels darrers 300 anys. Ho tenim a tocar, ara ens toca guanyar.