Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

I ja són dotze les jornades de vaga al Metro de Barcelona

Els dilluns laborables a Barcelona són una festa. El conflicte del metro s'està allargant massa i ja suma 12 jornades de vaga. Colau ja va advertir que s'ha arribat a un “límit legal i pressupostari” en la negociació. Es desencallarà el conflicte?

Redacció
Redacció 24/07/2017
Dotzena jornada de vaga del Metro de Barcelona. Això sí, seguirà abordant el conveni col·lectiu amb mediació de la Generalitat amb canvis en l'equip directiu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), al qual se li suma el gerent de l'Ajuntament, Jordi Martí, i el coordinador de Serveis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eduard Saurina.
 
L'alcaldessa de Barcelona ja va anunciar aquest canvi dins l'equip negociador amb la voluntat de reforçar l'equip negociador i desencallar així l'acord del conveni col·lectiu, encallat des de fa prop de dos anys. Després de reconèixer que s'ha arribat a un ''límit legal i pressupostari'' en la negociació, Colau s'ha mostra confiada que amb la incorporació dels dos nous negociadors, Jordi Martí i Eduard Saurina, a més de Mercedes Vidal, es podrà arribar a una solució que passi per ''moure peces dins d'aquests límits'', va reblar.
 
L'oposició va demanar la dimissió de Vidal en el ple del divendres, aprovant una proposta de ERC –que només va rebutjar Bcomú i PSC– on demanava a Colau liderar aquestes negociacions.
 
Jubilació i model de torns
 
La mateixa CGT ja denunciava fa unes setmanes en una entrevista a Revista Mirall que l'Ajuntament i Mercedes Vidal volen que el debat giri al voltant del tema econòmic, qüestió que està resolta i no entra en la negociació. La situació està enquistada en la jubilació del 2019 i el nou model de torns que planteja l'empresa.
 
Les aturades seran, com cada dilluns, de 7.00 a 9.00 del matí amb serveis mínims del 40%; de 16.00 a 18.00 hores, també del 40% i de 20.30 a 22.30 hores amb serveis del 20%.
 
Com cada dilluns de vaga, TMB ha emès un comunicat per demanar “paciència” als usuaris de cara a les aturades parcials previstes i que intentin buscar alternatives de transport per evitar cues i aglomeracions per la reducció de freqüències de pas.
 
El Bicing en vaga
 
Les aturades del metro no són les úniques. A la dotzena vaga s'hi sumen els del Bicing. Els treballadors exigeixen millorar les seves condicions laborals, amb aturades els dilluns, dimecres i divendres fins al pròxim dilluns 31 de juliol.