Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Dos catalans acaben entre els deu primers a la Marató de Nova York en cadira de rodes

Aquella sensació que hi ha catalans per tot arreu és certa. Dos catalans entre els deu primers a la Marató de Nova York en cadira de rodes disputada aquest diumenge. El vilatortí Roger Puigbó i el manlleuenc Rafa Botello han acabat en unes grans posicions. Puigbó ha estat setè, amb un temps d’1 hora, 38 minuts i 16 segons, mentre que Botello ha entrat novè, marcant un registre d’1 hora, 39 minuts i 46 segons.

Redacció 05/11/2007

Els atletes osonencs des del principi s’han mantingut en el grup capdavanter, però a partir del quilòmetre 10, l’australià Kurt Fearnley, guanyador de la passada edició, ha imposat un fort ritme que l’ha consolidat en el lideratge de la cursa. Per darrera s’ha format un grup perseguidor, en el qual es trobava el de Sant Julià de Vilatorta (Osona), però que no han pogut atrapar-lo.

A part, de Roger i Rafa també hi participava un altre català, el granollerí Jordi Madera. Madera ha patit una caiguda al quilòmetre 8, que l’ha fet perdre molt de temps i finalment ha creuat la línia d’arribada en 18è lloc, amb 1 hora, 56 minuts i 39 segons.