Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

directe!cat estrena la novel·la de política-ficció ‘El dia que van matar López Tena’

El diari digital directe!cat començarà dilluns la publicació de la novel·la de política-ficció per capítols El dia que van matar López Tena, l’opera prima de Jofre Mislata. Prenent com a base les vicissituds i els protagonistes actuals de la política catalana en general i l’independentisme en particular, El dia que van matar López Tena anirà construint dia a dia una història que barreja a parts iguals conspiracions polítiques, relacions tèrboles, corrupteles policials i interessos mediàtics inconfessables. La novel·la, que ara per ara té un final obert, s’anirà modulant amb el pas dels dies a mida que els seus lectors la vagin comentant, esdevenint així la primera novel·la de política-ficció 2.0 de la literatura catalana.

Redacció
Redacció 04/06/2010

‘Com cada matí, l’Alfons es va despertar a les set en punt amb RAC-1. Encara era fosc al carrer, tot i que sentia de lluny, a través dels vidres dobles, el soroll dels cotxes i els autobusos. Va pensar que la seva vida havia estat molt privilegiada, però immediatament va repensar que realment s’ho havia hagut de treballar. Després de fer el ronso una estona al llit (com li agradava el tacte del llençols!) tot escoltant el Basté, finalment es va alçar i es va fer un cafè carregat.’

Així és com comença el primer capítol de la novel·la, que de dilluns a divendres publicarà directe!cat fins el 2 de juliol. L’obra de Jofre Mislata s’emmarca en l’ínfima tradició catalana de novel·les de política-ficció que prenen com a base uns fets i personatges reals per anar construint una història que acaba diferint notablement de la realitat, tres bons exponents de la qual són Crònica de la independència, de Patrícia Gabancho, i El dia que va morir el president, d’Anna Grau, i L’última carta de Companys, de Toni Soler.

La novel·la també disposa d’un grup d’admiradors al Facebook que servirà per anar comentant les giragonses de cada capítol.