Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Deu catalans són campions del món d’hoquei amb la samarreta d’Espanya

Campions del món amb una samarreta que ells, si poguessin, no haurien escollit. La selecció espanyola s’ha proclamat campiona del campionat del Món d’hoquei però està integrada per 10 jugadors catalans. Aquests poden tenir un greu conflicte d’identitat ja que han de defensar una samarreta i un país que potser no és el que ells desitjarien. A l’Estat espanyol no hi ha hagut ressò de la notícia, cap festa, hi ha masses catalans. A Catalunya tampoc, ens dol que la copa es quedi en una vitrina decorada amb la bandera espanyola.

Redacció 26/06/2007

Espanya ha guanyat el campionat del món d’hoquei. Però aquest títol té un to i gust pràcticament català ja que la majoria dels jugadors no són espanyols. Només cal veure els seus noms:

Del Vic: Sergi Fernández, Titi Roca i Marc Torra
Del Reus: Guillem Trabal, Lluís Teixidó i Marc Gual
Del Barça: Mia Ordeig i Sergi Panadero
del Noia: Jepi Selva
Del Oporto: Pedro Gil

Aquests deu catalans, han sigut els artífecs de la victòria espanyola. La selecció d’Espanya s’han proclamat campiona del Món després de golejar Suïssa, país organitzador del campionat, amb un contundent 8 a 1. El combinat majoritàriament català ha estat el millor del torneig amb 43 gols fets i només 3 encaixats.

Però la participació catalana no només estava al camp, sinó que també a la banqueta. L’entrenador català Carles Feriche ha aconseguit encadenar una ratxa de dos Mundials i dos Europeus consecutius amb victòria.