Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Detinguts a Salt tres menors d’edat per cremar cotxes aquesta matinada

La policia ha detingut a Salt tres menors d’edat per cremar cotxes aquest matinada. Els joves haurien deixat un rastre de tres vehicles afectats per les flames. Un cotxe que hi havia aparcat al carrer Montcalm de Girona ha quedat totalment calcinat, el tot terreny del costat ha patit danys i han calat foc a un tercer cotxe al carrer Moreneta de Salt. Agents de les policies de Salt i Girona han arribat al lloc del tercer foc quan començava i han vist tres joves amagant-se en un edifici. Quan els han escorcollat, han vist que a les butxaques hi duien papers que farien servir per provocar els focs. Investiguen si els joves, que són de Salt, estan relacionats amb els aldarulls del cap de setmana passat.

Redacció
Redacció 22/01/2011

Al voltant de dos quarts de quatre de la matinada, la Policia Municipal de Girona ha rebut un avís dels bombers alertant que cremava un cotxe al carrer Montcalm. Quan hi ha arribat, han comprovat que un turisme Ford Fiesta estava totalment consumit per les flames i que el vehicle que hi havia al costat, un tot terreny, també havia començat a cremar. Al mateix carrer, hi han trobat una paperera cremada.

Mentre patrullaven, agents de les policies locals de Salt i Girona han coincidit al carrer Moreneta de Salt on un cotxe just començava a cremar. En aquest moment, han vist que tres joves fugien del lloc dels fets i s’amagaven en un edifici en obres. Els agents hi ha entrat i han pogut localitzar els joves que han quedat detinguts per la Policia Local de Salt. A les butxaques els hi han trobat papers que haurien fer servir per provocar els focs. Els mateixos agents municipals han pogut sufocar les flames i evitar que el cotxe quedés totalment calcinat.

Un dels detinguts és de nacionalitat marroquina, l’altre xinesa i el tercer és una noia d’origen llatinoamericà. Els tres són veïns de Salt. Amb aquestes detencions la policia no dóna el cas per tancat i també investiguen si els tres menors estan relacionats amb la crema de contenidors i cotxes el cap de setmana passat a Salt.

Veïns del carrer Montcalm expliquen que a quarts de quatre s’han despertat per l’olor a fum i que, ràpidament, han hagut de retirar roba i mobiliari de fusta i plàstic de la terrassa. Al matí els cotxes cremats ja no estaven el carrer, però els rastres de les flames encara són visibles. Els veïns sospiten que els joves agafarien papers de les bústies per després provocar els incendis.