Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

D’entrada, dividint

El respecte per la llengua catalana és nul a la gran majoria de l’Estat espanyol, però ens escandalitza de manera exagerada quan trobem que són les mateixes institucions de l’Estat, […]

Redacció
Redacció 22/01/2008

El respecte per la llengua catalana és nul a la gran majoria de l’Estat espanyol, però ens escandalitza de manera exagerada quan trobem que són les mateixes institucions de l’Estat, aquelles que en teoria acaten el que diuen els filòlegs, aquelles que ofenen de manera més bèstia la nostra dignitat.

En aquest cas es tracta del cens electoral que penja regularment l’Institut Nacional d’Estadística espanyol. En aquest cas, l’INE s’ha tornat a cobrir de glòria, ja que, novament, diferencia entre català i valencià, l’eterna polèmica ja tancada pels lingüistes -tots afirmen que ambdues són la mateixa llengua- però reoberta per funcionaris incompetents o ja directament rebotats.

Des del directe!cat demanem una mica de duresa per part de les institucions. Als Països Catalans en català, i ja n’hi ha prou d’equívocs!