Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Demanen 6 anys de presó per a l’exalcalde d’Andratx per fer-se un xalet en una zona protegida

Sis anys de presó, sis més d’inhabilitació i una multa de 60.000 euros per a l’exalcalde d’Andratx, Antonio Hidalgo, per haver-se construït un xalet en una zona protegida. Això és el que la Fiscalia Anticorrupció de les illes Balears ha demanat. Aquest afer és una de les peces del “cas Andratx”, que investiga la presumpta trama de corrupció urbanística en aquest municipi mallorquí. A banda d’Hidalgo, s’asseuran al banc dels acusats 3 responsables municipals, entre els quals hi ha l’inspector d’obres, Jaume Gibert, que s’enfronta a la mateixa petició de pena que l’exalcalde.

Redacció
Redacció 26/09/2007

directe!cat ha seguit amb regularitat el ja famós Cas Andratx. Després que passés pel Consell Consultiu Balear, ara està en mans de la Fiscalia Anticorrupció de les illes Balears, que demana una fiança de 90.000 euros tant per a Hidalgo com per a Gibert. Pel que fa als altres imputats, sol·licita 2 anys de presó i 10 d’inhabilitació per a Jaume Massot, regidor d’Urbanisme, i un any de presó i 10 d’inhabilitació per a José Ignacio Mir, advocat de la corporació municipal.

Els fets van passar entre el 2002 i el 2003. La fiscalia assegura que Hidalgo va fer els tràmits per construir una nau agrícola i ampliar un magatzem inexistent en una parcel·la de 3.035 metres quadrats situada en àrea d’especial protecció, fet que ‘feia inviable l’obtenció dels permisos per a l’execució de les esmentades obres’.

Així, l’alcalde hauria buscat ‘donar cobertura i aparença de legalitat per a la construcció d’una casa unifamiliar prohibida per disposició legal’. El fiscal també exigeix la demolició del xalet. Als acusats se’ls imputen els delictes de falsedat en document oficial, prevaricació urbanística i infracció contra l’ordenació del territori.