Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Criteria CaixaCorp perd la meitat del seu valor durant el seu primer any de cotització

Criteria CaixaCorp, la cartera de participacions de La Caixa, ha perdut la meitat del seu valor durant el seu primer any de cotització. Va debutar als parquets a un preu de 5,25 euros el 10 d’octubre de 2007, i ara tanca a 2,50 euros, un 52,4% menys. La cotització màxima de la setmana passada no superava els 2,78 euros per acció. Criteria confia a recuperar el valor amb el qual va sortir a borsa ara fa un any entre 2009 i 2010, de fet així ho creu el president de la companyia, Ricard Fornesa, en un article publicat el passat divendres.

Redacció
Redacció 13/10/2008

Fonts de Criteria CaixaCorp van explicar: ‘Criteria encara no ha pogut demostrar tot el seu potencial, perquè només duem un any des de la nostra aparició al mercat borsari i perquè la conjuntura mundial fa que qualsevol operació d’inversió o desinversió sigui més complicada. Però Criteria mai ha deixat de tenir com objectiu augmentar el valor per a l’accionista i això passa, irremeiablement, per fer una gestió activa de la nostra cartera’.

Respecte als dividends, les mateixes fonts van assenyalar que Criteria mantindrà ‘una política estable malgrat la situació econòmica global’. ‘El nostre compromís passa per distribuir com dividends la major part -entorn del 90%- del resultat recurrent net individual distribuïble en cada exercici, excloent els beneficis procedents de les desinversions’, va afegir.

Criteria està estudiant tant inversions com desinversions en la seva cartera, encara que analitza les operacions més profundament. ‘En aquests moments tenim diversos projectes sobre la taula tant per a invertir com per a no invertir i els estem analitzant.

En un any, Criteria ha passat d’una cartera amb el 83% d’actius no financers i un 17% de financers a un 75%-25%, respectivament.