Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Cospedal afirma que l’exèrcit estava “preparat” per actuar a Catalunya

ACN Barcelona .- La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, afirma aquest dissabte en una entrevista al diari 'ABC' que l'exèrcit espanyol estava “preparat” per intervenir en el conflicte català. “Una cosa és estar preparat i una altra actuar. Estàvem preparats perquè teníem l'obligació d'estar-hi, sinó no serviríem per a res”. D'altra banda, la ministra sosté que és “evident” que hi ha hagut “ingerències estrangeres” en el conflicte català.

Redacció
Redacció 06/01/2018

Cospedal amenaça amb incomplir el tractat europeu utilitzant l’exercit contra la democràcia a Catalunya

“El que no es pot identificar concretament és que hi hagi hagut un govern darrere. Que ve de determinats territoris també és evident i negar l'evidència és absurd”, assenyala en l'entrevista al diari 'ABC”, on també opina que la democràcia espanyola “mai s'havia posat tan a prova amb tanta intensitat ni se l'havia tensionat tant”. “L'Estat ha demostrat que se sap defensar, els tres poders –cada un des del seu àmbit- han actuat i s'ha traslladat el missatge que aquí tots estem obligats a complir la llei”, ha continuat.

Cospedal amenaça amb l’actuació de l’exercit però sap que no el pot utilitzar-lo

Quant a la resolució del conflicte, Cospedal opina que és una situació que no és “d'un dia concret, ve de temps i requerirà temps”. Per la ministra, l'Estat “no es pot estar qüestionant el seu futur o identitat cada quatre anys” i apunta que posar en dubte la Constitució és una “tremenda irresponsabilitat”.