Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Construïm comença dubtant, com Unió

Ha estat cosa de Construïm, o del Grup Godó? La Vanguardia publicava avui en primera edició una entradeta prèvia a l’inici del manifest, on es deia que la plataforma de debat impulsada per Duran i Lleida es constituïa en partit; i hores després, a la segona edició, el diari ha eliminat aquesta darrera referència.

Redacció
Redacció 26/03/2015

Avui el Directe!cat es feia ressò del manifest fundacional del nou partit impulsat des de fa mesos per Duran i Lleida ‘Construïm’. L’entradeta ho deixava ben clar: “La plataforma de debat polític i social Construïm ha decidit passar a l’acció i constituir-se en partit. Aquest n’és el manifest fundacional”. Hores després, a la segona edició la publicació era una altra: “La plataforma de debat polític i social Construïm ha decidit passar a l’acció. Aquest n’és el manifest fundacional”.

L’entradeta és una interpretació de La Vanguardia, o forma part del redactat del nou partit? Sembla ser que algú ha decidit fer-se enrere, o no ser tant explícit, malgrat que en el contingut del manifest hom hi pot llegir: “[…] També hem registrat el domini a internet i com a partit polític per evitar usos indeguts del nom de la associació per part de tercers generadors de confusió […]”.

No entenem aquesta marxa enrere. Segons el registre de partits polítics, ‘Construïm’, apareix, efectivament, com ells mateixos anuncien amb data d’entrada del 4 de març d’enguany. La seu que hi surt registrada és a Barcelona, i Juan Carlos Santín Pérez apareix com el president. Per què es publica el manifest fundacional del partit i es fa una crida, però a la vegada s’intenta amagar que és un nou actor polític? El que sembla clar és que Construïm comença amb dubtes sobre què són, com Unió.