Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Comença la vaga de fam d’un estudiant de la UAB

|

- Publicitat -

Respecte els motius que han provocat que s’hagi arribat a aquesta situació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) explica que vol constatar que les autoritats universitàries han pres una actitud d”ignorar per complet les demandes del moviment estudiantil’ fet que asseguren que denota una ‘manca d’esperit democràctic’. Així mateix, denuncien que la única reacció a les protestes ‘ha estat la repressió i la criminalització dels estudiants mobilitzats en defensa de la universitat pública’.

Amb aquesta vaga de fam, volen ‘fer recapacitar a totes les autoritats universitàries’ i manifesten que per a noves negociacions han de basar-es en ‘la paralització del procés de Bolonya i l’obertura d’un procés de debat entre tots els estaments universitaris per marcar el rumb de la universitat pública’. També posen com a condició que s’aturi la ‘criminalització que pateixen els estudiants crítics’ i puntualitzen que això significa que s’han de ‘desactivar tots els mecanismes coactius i sancionadors’ i ‘deixar sense efecte les sancions imposades a 28 estudiants de la UAB.

Publicitat

També demanen el compromís de tots els rectors de resoldre ‘pacíficament i amb diàleg tots els afers i conflictes que s’originin dins dels recintes universitaris’, en una clara referència a la intervenció dels Mossos d’Esquadra a l’interior de les universitats.

Tomàs Sayes, que té 23 anys i a qui només li falten dues assignatures per acabar l’Enginyeria Tècnica d’Informàtica que cursa actualment a l’Autònoma, ha explicat a l’ACN que durant els darrers dies ha seguit una dieta especial, basada en verdures i amanides, amb l’objectiu de reduir la quantitat d’aliments que menja per anar acostumant el cos a la vaga de fam.

L’estudiant ha avançat que un equip mèdic d’un CAP de Terrassa serà l’encarregat de fer el seguiment i control mèdic de la vaga de fam, amb una visita diària a Sayes a l’habitació on viurà durant el temps que s’allargui l’acció de protesta.

D’altra banda, Sayes ha explicat que aquesta vaga de fam es podrà seguir per Internet a través d’un blog on ‘es penjarà tota l’actualitat’ sobre l’acte de protesta i que servirà per difondre l’acció a la xarxa.

A l’inici de la revolta estudiantil, a Tomàs Sayes se li va obrir un expedient informatiu com a d’altres companys, però finalment no se’l va incloure a la llista d’amonestats ni expulsats.

A la roda de premsa, el portaveu nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Arnau Mallol, ha exposat les condicions que des del sindicat es demanen per aturar la vaga de fam: ‘deixar sense efectes totes les sancions que s’han imposat a 28 estudiants de l’Autònoma, sis d’ells expulsats’, ‘retirar tots els mecanismes coactius i sancionadors que existeixen a la universitat’ i l’existència d’un ‘compromís ferm de totes les autoritats, començant pels rectors, que es resoldran pacíficament i amb diàleg tots els conflictes que s’originen a la universitat’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut