Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Comença la desobediència catalana a Espanya

El sector no sobiranista a Catalunya fa un pas endavant cap a la desconnexió. Una cinquantena d'alcaldes catalans s'han concentrat aquest divendres davant la seu de la delegació del govern espanyol per protestar contra el recurs que l'executiu estatal ha presentat a la llei d'emergència social. Ada Colau (Barcelona), Núria Marin (L'Hospitalet de Llobregat), Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet) i Dolors Sabater (Badalona) han estat algunes de les batllesses que han presentat formalment la queixa i han xifrat els milers d'expedients oberts a famílies que podrien veure's afectades si el Tribunal Constitucional decideix suspendre la llei. 

Redacció
Redacció 06/05/2016
Demostració d'unitat catalana contra el Tribunal Constitucional i tot el que representa: Colau, Marin, Parlon i Sabater, entre d'altres, presenten milers d'expedients de famílies que es podrien veure afectades per la suspensió de la llei.
 
Els alcaldes no han aconseguit reunir-se amb la delegada del govern espanyol a Barcelona, Llanos de Luna, tot i que era la seva intenció inicial i s'han limitat a registrar les cinquanta cartes que han enviat municipis de tots els colors polítics excepte del PPC. En la carta, avisen el govern espanyol que seguiran atenent els afectats per la possible suspensió de la llei 24/2015 aprovada pel Parlament.