Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Comença la cursa per encapçalar l’ANC

Barcelona (ACN).- L'ANC ha fet pública la llista de persones que volen formar part del secretariat nacional de l'Assemblea. Són 139 noms els que han formalitzat sol·licitud per optar a un dels 75 llocs a la direcció, entre candidats territorials i nacionals. Per als 25 llocs de representació nacional s'hi han presentat 56 persones. Entre els que van presentar-s'hi abans d'aquest divendres, hi ha l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro; l'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez, i l'escriptora i traductora nord-americana Liz Castro. Els militants de l'Assemblea votaran el 9 de maig quins noms entraran a la direcció de l'ANC i pocs dies més tard es decidirà qui assumirà, entre d'altres, la presidència de l'entitat sobiranista.

Redacció
Redacció 02/05/2015

Aquest dissabte l'Assemblea ha penjat al seu web els noms de qui vol ser-ne membre i que s'haurà de sotmetre a votació interna el 9 de maig. Són provisionals perquè s'obre ara també el període d'impugnació i reclamació fins diumenge. Els membres del secretariat nacional són 75, 25 dels quals de representació nacional i la resta, territorials. Si es tenen en compte totes les candidatures presentades, incloent les territorials, són 139 les persones que volen formar part del secretariat de l'assemblea.
 
Tots els candidats hi opten individualment, encara que alguns s'han agrupat en candidatures conjuntes, en cap cas tancades. Molts però mantenen la candidatura en solitari. Qui es presenta en equip de treball conjunt és la candidatura nacional 'Junts', que aglutina l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l'escriptora i traductora Liz Castro i l'adjunt al Síndic, Jordi Sànchez, que la setmana passada ja es va perfilar com a possible substitut de Carme Forcadell. A la llista unitària també hi ha Rosa Alentorn, Hadar Ayxandri, Ferran Camps, Joan Contijoch, Gemma Cots, Víctor Cucurull, Enric De Vilalta, Xavier Fähndrich, Ignasi Faura i Carme Garcia.
 
Així com Pere Grau, Nuri Guillaumes, Josep Maria Llasat, Antoni Llimona, Albert Martín, Ferriol Moya, Oriol Munné, Anna Pérez, Josep Emili Puig, Vicenç Relats, Gabriel Rufián, membre actiu de Súmate, Beni Saball, Josep Sabaté, Carles Segura, Meritxell Serret, Jaume Terribas i Jordi Vilarasau, així com tots els candidats que ho expliciten en presentar-se per a les diferents regions electorals. Es defineixen com una candidatura “unitària i de continuïtat, amb experiència al si del Secretariat Nacional, i alhora renovat”.
 
Entre les persones que han presentat candidatura nacional també hi ha Josep Puig Boix, vinculat a Alternativa Verda, exregidor de l'ajuntament de Barcelona. Es presenta en candidatura compartida amb Santiago Vilanova.
 
El llistat definitiu es publicarà dilluns així la llista d'interventors. Serà el moment perquè fins el 8 de maig les assembles exteriors puguin emetre el seu vot. El dissabte 9, i en plena campanya per a les eleccions municipals, la militància votarà el secretariat. Els resultats definitius es donaran a conèixer el proper dia 12 i la presentació del nou secretariat serà el dia 16. El dia 23 s'acaba el termini per acceptar el càrrec orgànic que s'atorgui als membres del secretariat.