Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Colau i Collboni consumen l’acord que retorna Barcelona a 1980

Ada Colau i Jaume Collboni han confirmat la seva aliança aquest migdia amb la signatura de l’acord de govern entre Barcelona en Comú i el PSC, després d’haver rebut el vist-i-plau de les seves bases. Els dos líders han coincidit a assenyalar que l’acord no és per ajudar cap dels dos partits, sinó per beneficiar Barcelona, però sigui com sigui, el pacte torna a instal·lar a la Ciutat Comtal un govern municipal de coalició entre socialistes i el sector de l’esquerra alternativa, amb la marca del PSUC, IC, ICV-EUiA i ara BeC, que inclou Iniciativa. Aquesta ha estat la tònica ininterrompuda al consistori des de 1980 a 2011 –amb l’afegit d’ERC de 1995 a 2007.

Redacció
Redacció 25/05/2016

Contradicció amb la retòrica rupturista de fa un any

L’acord s’allunya del trencament promès per Colau, en tant que dóna continuïtat al govern més recorrent al municipi, encara que ara sí que aporta una novetat: el canvi de papers entre el soci majoritari i el minoritari. Tot i l’aparent contradicció amb la retòrica rupturista en la campanya electoral , Ada Colau ha dit que està “contenta i orgullosa d’aquest exercici de responsabilitat” en referència a l’acord, i ha negat justificar l'acord perquè l'executiu local fins ara hagi estat dèbil. 

A més, creu que l’aliança serà sòlida perquè “venim d’una feina conjunta” en l’últim any. L’única advertència de l’alcaldessa al seu nou soci ha estat avisar els nous regidors que “el llistó està molt alt”. Collboni ha entomat el repte, tot i que ha recordat que també s’haurà de continuar dialogant amb altres forces perquè no tenen la majoria absoluta.