Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Clinton fuig d’estudi i evita parlar de la independència de Catalunya i d’altres nacions sense Estat de la UE

Passa paraula. Així es podria resumir la resposta de Hillary Clinton, la secretària d’Estat nord-americana, quan se li ha preguntat sobre la seva opinió en vers les aspiracions independentistes de regions com ara Catalunya, el País Basc, Escòcia o Gal·les a la Unió Europea. Així doncs, la dona de l’expresident nord-americà ha fugit d’estudi després de ser preguntada aquest matí per una jove europea al Parlament Europeu, on ha mantingut avui un debat amb gairebé un miler de joves europeus.

Redacció
Redacció 06/03/2009

La secretària d’Estat estatunidenca tan sols ha respost, abans de donar el torn a una altra persona, el següent: ‘No interferiré en els assumptes interns de cap país europeu’.

La secretària ha estat preguntada avui sobre una multitud de temes per joves europeus, inclòs quines accions concretes Washington impulsarà per impedir l’expansió dels assentaments jueus als territoris palestins ocupats, sobre l’amenaça que representa el terrorisme, el canvi climàtic i la seguretat energètica o Darfur i sobre els drets dels homosexuals minats a molts països del món.