Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Ciudadanos obre les portes del partit a la corrupció

Jordi Cañas, Javier Nart, o els candidats amb antecedents feixistes i d’altres variopintos ja no estan sols a Ciudadanos. La número tres de Ciudadanos a la Comunitat de Madrid i actual diputada d'aquesta formació, Eva Borox, ha aparegut en la trama de l’Operació Púnica després de ser assenyalada per l'empresari David Marjaliza. Borox va ser regidora del PSOE de Valdemoro.

Redacció
Redacció 25/07/2015

Marjalica, el delator a canvi d’una rebaixa de la seva pena

Segons informa ‘El Español’, l’empresari David Marjaliza era l’intermediari de l’empresa Cofely, que subministrava plans d’estalvi energètic a les administracions locals, a canvi d’inflar factures i cobrar comissions il·legals. Sobre ell pesen molts càrrecs i el seu ingrés a presó l’ha fet arribar a un pacte amb l’Audiència Nacional perquè li rebaixin a cinc anys la pena a canvi d’estirar de la catifa.

Aquesta eventualitat ha fet que Marjaliza impliqués en la trama a dos diputats de la Comunitat de Madrid, i una de Ciudadanos. Es produeix l’avinentesa que gràcies a la seva condició d’actuals diputats es troben en situació d’aforament, i el TSJM –que és l’autoritat competent per portar el cas- no hi pot fer res.

A Albert Rivera li cau la careta

Mentre Albert Rivera es dedica a fer mítings a les televisions, i a destapar la suposada corrupció d’Artur Mas i del seu govern, la seva marxa cap a la Moncloa pica cada vegada més cap amunt. Barrejar-se voluntàriament amb les elits de Madrid per intentar entrar al seu negoci, comporta una sèrie de riscos, i més si s’hi implica recollint excàrrecs del PSOE com Borox, o donant el suport del seu partit al govern de Cristina Cifuentes.

El govern de Cifuentes, contra les cordes

Marjaliza també ha citat en la seva exhaustiva declaració a l’Audiència Nacional dos diputats del PP de Cifuentes. L’actual presidenta de la Comunitat de Madrid té majoria per només un diputat, i el 10 de juny es va comprometre amb l’ètica en política així: “hay un compromiso de todos los diputados del PP” de dejar el acta si son imputados por corrupción. “No va a haber diputados imputados pertenecientes al Grupo Popular”. Cifuentes té un problema si els ha de demanar l’acta i aquests es passen al Grup Mixt.

Ciudadanos s’ha vist, de cop, donant suport a un partit tacat per la corrupció “per donar estabilitat a Espanya”, i amb un partit a Madrid amb gent que arrossega motxilles molt pesants. Borox era la número 3 a les llistes i, quan va esclatar la trama Púnica el 2014, ella va fer les següents afirmacions: “siento indignación y repulsa por la trama de corrupción política del Ayuntamiento y celebrabo que haya salido a la luz una trama que llevamos muchos años sufriendo y denunciando”..

L’Operació Púnica

L’Operació Púnica és la trama de corrupció que va esclatar el 27 d’octubre de 2014, amb la detenció massiva per la Guàrdia Civil de 54 polítics, funcionaris i empresaris implicats en una trama de corrupció que va adjudicar serveis públics per valor de 250 milions d’euros en dos anys a canvi de comissions il·legals.

Desmuntant Ciudadanos: 'La tercera vía muerta'

Ha aparegut un bloc que es diu ‘La tercera via muerta’ que es dedica a desmuntar les mentides de Ciudadanos i Albert Rivera. En aquest espai s’han anat destapant periòdicament els draps bruts de la formació que lidera Rivera. Des de reculls de premsa a petits reportatges i rumors sobre trames de corrupció.
 

Relacionats